Onsdag denne uken oppdaget nok mange at noe ikke var helt som det pleier å være på Facebook. Den tradisjonelle "like" knappen har nå blitt supplert med 5 andre måter å uttrykke seg overfor innlegg, kommentarer eller bilder.


Facebook har valgt å kalle de nye uttrykkene for “reactions”, men er i all hovedsak animerte emojies som nå altså gir deg større frihet til å reagere ulikt på forskjellige innlegg. Om du ikke skulle ha tilgang til den nye funksjonen helt enda kan du forsøke å oppdatere Facebook-applikasjonen på din mobil. For noen vil det likevel ta litt lengre tid da oppdateringen rulles ut gradvis for samtlige brukere.

De nye uttrykkene er nøye planlagt av Mark Zuckerbergs team i Facebook, og har faktisk eksistert som et prøveprosjekt i Portugal, Spania og Irland siden starten av oktober i fjor. Først nå er altså de siste justeringer gjort, og oppdateringen dermed blitt tilgjengelig for oss alle.

Svært mange har lenge etterspurt en mulighet for «dislike» knapp ettersom man ikke til en hver tid vil være enig i de mange statuser som pøses ut på nettet. At Facebook nå velger å gi oss hele 5 nye valg betyr enkelt og greit at vi kan reagere på en mer presis måte enn kun ved å gi tommel opp eller ned. Mens det tidligere ofte har blitt benyttet “like” på triste nyhetssaker for å uttrykke støtte og sympati, kan man nå istedenfor bruke den triste emojien som mange nok vil mene er en mer riktig form for reaksjon.

facebook-reactions

Hvordan bruke de nye reaksjonene?

Det som først og fremst er verdt å merke seg er at den vanlige liker-knappen fortsatt eksisterer som den alltid har gjort. I tillegg har nå denne knappen blitt supplert med reaksjonene “elsker”, “haha”, “wow”, “trist” og “sint” som vist på figuren under.

For å unngå misforståelser og forvirring blant brukerne har Facebook valgt å gjemme de nye reaksjonene bak den tradisjonelle like-knappen. For å få frem de nye uttrykkene må du derfor holde markøren over like-knappen et lite sekund (uten å klikke), og de nye uttrykkene vil dermed poppe frem. På mobil gjøres dette ved at du foretar et “long press”, altså klikke på like-knappen og holde denne nede slik at de nye uttrykkene dermed kommer til syne.

Hva betyr dette for din virksomhet på Facebook?

Dessverre, eller heldigvis vil kanskje mange si, er det ikke slik at du kan blokkere vekk det nye sinte uttrykket på egne innlegg eller kommentarer på ditt firmas Facebookside. Det betyr enkelt og greit at du i tillegg til å måtte være bevisst på mulige dårlige anmeldelser og negative kommentarer, nå også må være forberedt på at innlegg ikke nødvendigvis kun oppnår “likes”, men også negative reaksjoner. Dette kan være med på å sverte ditt firma på Facebook som igjen fører til at du mister likes eller i verste fall kunder og salg. Vær derfor nøye med alt som deles, og ha til en hver tid en ansatt som “overvåker” firmaets Facebookside slik at dårlige kundeopplevelser tidlig kan ryddes opp i.

Facebook-Reactions-animated

Ønsker du et uforpliktende tilbud, eller bare mer informasjon om tjenestene vi tilbyr?

Spør oss om hva som helst, vi lover å svare deg tilbake innen 24 timer!

Send oss en forespørsel